Hajj Pilgrims Vaccination & Training Camp | Hajj 2024 Balotra हज यात्रा 2024 पर जाने वाले यात्रियों का निशुल्क टीकाकरण व मेडिकल स्क्रीनिंग कैंप में 49 हाजियो का टीकाकरण ।

 


49 Hajis vaccinated at free vaccination / medical screening & training camp Balotra |  Hajj 2024

Free vaccination of pilgrims going on Haj Yatra 2024 & vaccination of 49 Hajis in medical screening camp.

30 April Balotra Rajasthan.

Haji Syed Ramzan Ali of Marwar Haj Welfare Society Branch Balotra informed that a free vaccination and medical screening camp was held for the pilgrims going on the holy Haj Yatra 2024 at Maulana Abul Kalam Azad School Campus on Tuesday at 10 am.

Free vaccination of Hajj pilgrims from district Balotra going to holy Mecca and Madinah Sharif was done by the medical team under the supervision of Dr. Rakesh Ostwal.  In which 49 Haj pilgrims were selected.

Haji Salim Bhai Chadwa said that on the instructions of CMO Balotra health workers were deployed and free vaccination was conducted as well as training program for Haj pilgrims was organized.

Marwar Haj Welfare Society Sadar Haji Salim Chauhan discussed in detail about the guidelines for Arkan e Hajj and Safar e Hajj.  Haji Ikram told the pilgrims how to wear Ahram.  Haji Abdul Qayyum appealed to the pilgrims to pray for the peace of Watan Ae Aziz Hindustan during the pilgrimage of Hajj and pray for the prosperity and prosperity of the country.

Hajj Trainer Haji Abdul Jabbar Sahab thanked all the Hajis and the medical team for participating in the training and vaccination of the Hajis.

On behalf of Marwar Haj Welfare Society and Muslim Society Balotra, all the guests were felicitated and felicitated by Hajj greetings to Azmin E Hajj.

Haji Zakir Hussain, Muslim Samaj Balotra Sadar Safi Mohammad Moyal, Mehboob Khan Sindhi, Haj Sevak Moinuddin, Yasin Painter, Salim Raja, Noor Muhammad Teli Farooq Sumro, Haji Sadiq Shah, Salim Bhai Khileri, Salim Keria, Subhan Khan, Hanif Bhai  Pannu, Haji Ayub Qureshi, Haji Mo Hussain, Haji Salim Kaler, Anwar Niaria, Hanif Teli, Anwar Bhai and Feroze Khan and volunteers were present.  The program was anchored by Sabir Chadwa.

#hajj2024 #balotra #haji #madanivlogs

 हज यात्रा 2024 पर जाने वाले यात्रियों का निशुल्क टीकाकरण व मेडिकल स्क्रीनिंग कैंप में 49 हाजियो का टीकाकरण ।

हज 2024 ट्रेनिंग एवं वैक्सीनेशन कैम्प का आयोजन 

30 अप्रैल बालोतरा राजस्थान । 

मारवाड हज वेलफेयर सोसायटी शाखा बालोतरा के हाजी सैयद रमजान अली ने जानकारी देते हुए बताया कि मंगलवार को सुबह 10 बजे मौलाना अबुल कलाम आज़ाद स्कूल कैम्पस में पवित्र हज यात्रा पर जाने वाले यात्रियो का निशुल्क टीकाकरण व मेडिकल स्क्रीनिंग कैंप रखा गया।

जिला बालोतरा से  पवित्र मक्का और मदीना शरीफ के सफर पर जाने वाले हज यात्रियों का निशुल्क टीकाकरण डॉ राकेश ओस्तवाल के सुपरविजन में मेडिकल टीम द्वारा किया गया । जिसमे 49 हज यात्रियों को चयनित किया गया ।

हाजी सलीम भाई चढवा ने बताया कि सीएमओ बालोतरा के निर्देश पर तैनात स्वास्थ्य कर्मियों की तैनाती की गई और  निशुल्क टीकाकरण किया गया साथ ही हज यात्रियों का प्रशिक्षण कार्यक्रम आयोजित किया गया।

मारवाड़ हज वेलफेयर सोसायटी सदर  हाजी सलीम चौहान ने अरकान ए हज व सफर ए हज के बारे में दिशा निर्देशों पर विस्तार से चर्चा की  । हाजी इकराम ने हाजियों को अहराम पहनने का तरीका बताया । हाजी अब्दुल कय्यूम ने हाज़ियो से हज की पवित्र यात्रा के दौरान वतन ऐ अजीज हिंदुस्तान में अमन चैन की दुआएं मांगने व मुल्क की तरक्की और खुशहाली की खुसूसी दुआएं मांगने की अपील की।

  हज ट्रेनर हाजी अब्दुल जब्बार साहब ने हाजियों के प्रशिक्षण व टीकाकरण में शामिल होने पर सभी हाजियों और मेडिकल टीम का धन्यवाद ज्ञापित किया। 

मारवाड़ हज वेल्फेयर सोसायटी व मुस्लिम समाज बालोतरा की जानिब से सभी मेहमानों का साफा पहनाकर व गुलपोशी कर सम्मानित किय व आजमीन ए हज को हज की मुबारकबाद पेश की । 

प्रोग्राम में हाजी जाकिर हुसैन, मुस्लिम समाज बालोतरा सदर सफी मोहम्मद मोयल , मेहबूब खान सिन्धी,  हज सेवक  मोइनुदीन यासीन पेंटर सलीम राजा,  नूर मुहम्मद तेली फारुख सुमरो ,हाजी सदीक शाह , सलीम भाई खिलेरी,  सलीम केरिया, सुब्हान खान, हनीफ भाई पन्नू , हाजी अयूब कुरैशी , हाजी मो हुसैन , हाजी सलीम कलर,  अनवर नियारिया ,हनीफ तेली ,अनवर भाई व फिरोज खान व वालंटियर्स मौजूद रहे। प्रोग्राम की निजामत् साबिर चढवा ने की।